10 Comments

 1. Meksi

  Nekdaj je Dušica Erzin (ki je bila še pred tem nekdaj ena prvih tv napovedovalk) skrbela za Muzejsko zbirko RTV Ljubljana, kot se je takrat imenovala sedanja javna hiša. Bojim se, da je ta zbirka sedaj kje pozabljena, vsekakor pa vi vanjo na ugledno mesto sodil tudi glas Marjana Kralja. Ob njem pa tudi omemba Marjance Vojnovič kot urednice oddaje V nedeljo zvečer. Ampak če ni drugega, je tudi ta zvočni zapis zelo dobrodošel.

 2. Branko Robinšak

  Tudi sam sem hvaležen Mihu za ta podvig.Spominjam se, kako smo študentje iz Maribora vedno v nedeljo zvečer potovali na predavanja v Ljubljano in poslušali njegov glas v oddaji V nedeljo zvečer. Lepi spomini!!! Kar se pa tiče spoštovanja tradicije in kulture pa danes zelo dobro vemo,kam spadamo Slovenci kot narod. Niti na Balkan ne, kajti tam svojo tradicijo zelo cenijo in negujejo! Mislim,da smo se nehali potapljati. Še huje: pristali smo na dnu!!!

 3. Tom Placer

  Hvala ti Miha. Kot osnovnošolec sem vsako nedeljo zaspal ob njegovem glasu. Eden najlepših glasov ( poleg Silva Terška) kar jih je kdaj dala RTV. Lepo bi bilo vsaj še kako njegovo oddajo zdigitalizirati in javno objaviti…S spoštovanjem. T.P.

 4. Drago

  Miha,
  človek pride tudi v obdobje,ko obuja spomine na lepe dni,otroštvo. Sam sem bil v tistem času najstnik in glasu Marjana Kralja ne bom nikdar pozabil. Hvala Miha in če je možno dobiti še kje kaj ,prosim objavi. To je kot balzam za dušo.Še vedno imam v ušesih melodijo uvodne pesmi . Hvala.

 5. Veni

  Hvala za tole. Marjana Kralja lahko najdemo v kaki stari radijski pravljici za otroke, takih prispevkov, kot je tale, je pa žal zelo malo. Kot se je izgubila naša mladost, se je z njo izgubil tudi Marjan Kralj. Škoda. Res je bil kralj!

 6. Bojan Rajh

  Hvala!
  Kot 8 letnemu mulcu se mi je vtisnil v spomin, ko sem ga, takrat leta 1968 prvič slišal in potem poslušal še neštetokrat. Mislim, da je bila Jana Osojnik sovoditeljica, zraven pa že nepogrešljiv Toni Gašperšič z njegovo “teto Maro”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *