Velik uspeh slovenske policije

V medijih smo lahko brali sporočilo slovenske policije:

“Državljani Sirije so se peljali v avtomobilu, ki ga je vozil tuj državljan z dovoljenjem za bivanje v državah EU. Ustavili smo jih pri Čatežu. Voznika smo oglobili, ker je omogočil ilegalen prestop, z državljani Sirije pa smo opravili postopek na policijski postaji v katerem smo ugotovili, da gre nimajo veljavnih dokumentov za bivanje v državah EU, napisali smo jim kazni in jih vrnili na Hrvaško.” (vir)

Če sem prav razumel še ostanek, so državljani Sirije poklicali svojega sorodnika, ki legalno prebiva v Švici in ta jih je prišel iskat. Budni slovenski policisti so mu reševanje sorodnikov preprečili, jih vrnili nazaj, reševalca pa oglobili za par jurjev.

V zahvalo nam bodo Švicarji poslali paket originalnega ementalerja.

Če jih sorodniki preko slovenskega ozemlja ne morejo odpeljati k sebi domov, v tuje države, kako potem lahko imigranti potujejo preko Slovenije? Očitno le na črno, natlačeni v kamione, v življenjski nevarnosti, za kar morajo plačati par tisoč evrov.

Zanimiva je odločitev slovenske policije, da o tem izda PR sporočilo: niso se pohvalili, da so ustavili enega od črnih transportov in rešili življenja, marveč se bahajo s tem, da so bolj birokratski kot človeški.

Kot človek upam, da je imel tisti policist vsaj trenutek dvoma, ko je okleval, ali naj ravna po črki zakona ali naj se obrne proč in jih spusti v Švico, ampak se bojim, da je ravnal kot robot.

Kar je zadnje čase samo ena od prigod v slogu bolj papeški od papeža (alias prilizovanjem velikim): od ministra Mramorja, ki glasno govori nemške predloge, do premiera Cerarja, ki na tistem dolgem sestanku pridiga Grkom, kako niso izvedli reform.

Aja, ko smo ravno pri njem, naš predsednik vlade se je oglasil še isti dan:

“Humanitarnost in solidarnost sta izhodišči. Slovenija si ne želi Evrope zidov,” je ob tem na Twitterju zapisal predsednik vlade Miro Cerar. (vir)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *