14 Comments

 1. Roman Jerse

  Ej model potem ti pravis da je vseh 90% populacije ki je starejsih od 80 let. Psihopatipa nevem kaj vse se navajas tle not. Pa ti nisi normalen.

 2. Marko

  Vida Žabot, med drugim tudi kvantna fizičarka bo prva predstavila superteorijo vsega, ko bo združla elektromagnetno polje z gravitacijo. Za nameček bo dodala še kvantno zavest. Mogoče se nam zdi čudno, celo idiotsko…

 3. moiag

  Se nic ne cudim… Tudi na RTVSLO so Vido pred parimi meseci ob nekem intervjuju (mrde Zvezdana?) predstavljali kot vsestransko znanstvenico in med drugim tudi kot KVATNO FIZICARKO!!! Seveda je bilo med interjvujem potem jasno, da gre samo za uporabo besedice “kvant” v kontekstu dobrih energih in drugih kvekerij…

 4. Polona

  Miha, kaj si tako kritičen. Ezoterična Vida Žabot ne deli ljudi na dobre in slabe. Omenja samo čustva in lastnosti, ki lahko človeka ogrožajo ali pred virusom ščitijo. Tudi prestrašeni so lahko velikodušni, hvaležni in sočutni.

  • Jurij Javorsek

   Do vsakega pisanja neresnic je potrebno biti kritičen. Nebuloze o “frekvencah” so popolna neumnost. Promoviranje magije in čarovništva ne sodi v 21. stoletje.

 5. Jan

  Hej, citata ni v tem članku, so ga izbrisali?

  https://www.delo.si/sobotna-priloga/vsak-lahko-izbere-ali-bo-mucitelj-krvnik-ali-junak-292819.html

  “Znanstveniki fiziki pravijo, da ima sars-cov-2, kot vsi drugi virusi, zaprto elektromagnetno strukturo, ki vibrira s frekvenco od 5,5 Hz do 14,5 Hz. Strah ima frekvenco od 0,2 do 2,2 Hz, torej pripravi ugodno polje za virus. Velikodušnost, hvaležnost, sočutje pa vibrirajo od 45 do 150 Hz. Ta frekvenca virus naravno uniči.”

 6. Primož

  OK se strinjam, nekoliko čudaško ampak to je njeno mnenje, pod katerega se je podpisala. Tudi če nima prav, je ne gre cenzurirati v imenu neke namišljene pravovernosti. Se pa velja vsaj zamisliti nad tem kar je povedala, se opredeliti, kritično obravnavati. Ne pa brisati. V naslednjem koraku nas čaka vladanje z dekreti ko ima zares prav samo eden.

 7. Jaz

  Gospod Mazzini, vaš prispevek je, ne glede na teze gospe, sestavljen na ad hominemu, slamantih možeh in napačnih analogijah.

  Vaše psevdoznanstvene teorije o Slovencih pa bi si tudi zaslužile več kritičnih pretresov.

 8. Polona

  Zame je vsaka cenzura nekaj nezaslišanega. Če je bil razlog zanjo tvoj blog (?), pa še tolik bolj. To bi lahko pomenilo, da ti Ali in Vesta pritrjujeta. Škoda, da si se osredotočil samo na ta citat in še čutil potrebo po dodatni diskreditaciji intervjuvanke (kraja člankov, kar je že zdavnaj mimo. Za moje pojme nisi sledil njeni logiki, ampak kar svoji, in izpeljal sebi zaželene zaključke. Že brez takih ali drugačnih vibracij, ki so zame čista ezoterika, je znano, da določena čustvena stanje vplivajo na naš imunski odgovor in na blažjo ali težjo bolezensko sliko in na prognozo. v to lahko prevedem njeno izjavo. Sicer ti pa želim veliko število zanesljivih mask.

 9. Mateja Bartol

  Iz zadnjih dveh povedi izbranega citata (o frekvenci velikodušnosti, hvaležnosti in sočutja) sklepati vzvratno na to, da zbolevajo slabi ljudje, bi bilo pogojno sprejemljivo (a najbrž vseeno vprašljivo), če bi bili ti povedi iztrgani iz konteksta. A glede na to, da Žabotova tik pred tem govori o škodljivosti strahu, takšno sklepanje ne zdrži. Govori o prestrašenih, ne o slabih ljudeh. Pri tem je treba razumeti, za kakšen strah gre: ne za “akuten” strah, ki nam ob nevarnem dogodku omogoča preživeti, ampak za “kroničen”, podtalen, pogosto tudi nezaveden strah; za občutje stalne ogroženosti, ki dokazano vpliva na slabše delovanje nekaterih bistvenih funkcij človekovega organizma, kar vodi k večji občutljivosti za bolezni.
  Še bolj nenavadno pa bi bilo cenzurirati besedilo (zgolj) na podlagi takega sklepanja. Mislim si, da je moral biti razlog to (še) kje drugje.
  Sicer pa moram reči, da rada berem vaše zapise, gospod Mazzini, in se strinjam z veliko veliko večino ugotovitev. A tole zgoraj se mi je zdelo pomembno dopisati, ker v zadnjih letih raziskujem analitično psihologijo in vem, da procesi v človekovi duševnosti ne delujejo po racionalni logiki in nespremenljivih matematičnih pravilih, ampak je naš notranji svet veliko bolj podoben eksperimentiranju s kemijskimi (ali celo alkimijskimi) snovmi, od katerih so nam številne celo neznane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *